Heeft mijn oudere hond voedingssupplementen nodig? | Eukanuba

Hebben oudere honden voedingssupplementen nodig?

Mensen zijn dol op supplementen met vitaminen en mineralen. Velen van ons nemen dagelijks een supplement. Het aanbod van vitaminen en superfoods is de laatste jaren flink gegroeid. Maar zijn ze net zo belangrijk voor honden?

Oudere honden hebben wel een ander evenwicht van vitaminen en mineralen nodig dan hun jongere maatjes, maar u hoeft de voeding van uw oudere hond niet aan te vullen. Met speciaal samengesteld voer van hoge kwaliteit geeft u uw hond alles wat hij nodig heeft om een optimale lichaamsconditie te ondersteunen.

Als u uw hond ook ‘menselijk’ voedsel of extra voedingssupplementen geeft, kan dit het evenwicht van voedingsstoffen in hondenvoer verstoren. Dit kan zelfs de opname van voedingsstoffen belemmeren die honden nodig hebben, waardoor ze maagklachten krijgen – of zelfs bot- en gewrichtsproblemen. Sommige voedingsmiddelen zijn giftig voor honden en mogen nooit worden gegeven, zoals uien, knoflook, avocado, druiven en chocolade.

Kies voer dat 100% volledig en uitgebalanceerd is. Dit betekent dat het alle voedingsstoffen bevat die uw hond nodig heeft voor een gezond en actief leven vanaf middelbare leeftijd. En u hoeft ze niets anders te geven.

Hier moet u op letten bij voer voor oudere en senior honden

Oudere honden, doorgaans ongeveer zes tot negen jaar oud, afhankelijk van de rasgrootte, hebben de ‘middelbare leeftijd’. Ze zijn misschien wat minder actief dan dat ze als puppy of volwassen hond waren, en hebben andere voedingsstoffen uit hun voer nodig. Ook senior honden, met hun hoge leeftijd van negen tot elf jaar, hebben veel meer eiwit nodig om hun spieren te behouden en hun organen en immuunsysteem te ondersteunen.

  • Het eerste ingrediënt moet hoogwaardig dierlijk eiwit (dus kip, lam of vis) zijn, en geen plantaardig eiwit. Eiwit is van cruciaal belang omdat het door het lichaam wordt gebruikt om spieren op te bouwen en te behouden. Spieren houden uw hond niet alleen slank, maar helpen ook om zijn gewrichten te ondersteunen.
  • Vet is belangrijk omdat het door honden wordt gebruikt als primaire energiebron. De voeding moet iets minder vet bevatten dan voeding voor een jongere hond, omdat oudere honden vaak minder actief zijn. Vet bevordert ook een gezonde huid en vacht, en levert essentiële vetzuren.
  • Prebiotica: Let op FOS (fructo-oligosachariden), een vorm van prebiotica. Dit helpt een gezonde spijsvertering te bevorderen en draagt ook bij aan een gezond immuunsysteem.
  • Antioxidanten. Een hoogwaardige voeding bevat de antioxidanten vitamine E en C en bètacaroteen ter ondersteuning van het immuunsysteem.
  • L-carnitine - Deze voedingsstof werkt als een natuurlijke vetverbrander en zorgt voor een optimale lichaamsconditie bij oudere honden.
  • Gebitsverzorgende ingrediënten – Een voer dat gebitsreinigende mineralen bevat, vermindert de vorming van tandsteen en houdt tanden en tandvlees bij oudere honden gezond. Bij EUKANUBA is ons unieke DentaDefense terug te vinden in al ons voer voor volwassen honden om tanden schoon en gezond te houden.