Uw tuin veilig maken voor uw hond | Eukanuba

Uw tuin veilig maken voor uw hond

Uw tuin is een geweldige plek voor uw hond om in rond te rennen en op onderzoek te gaan, en voor jullie twee om samen in te spelen. Door uw tuin geschikt voor uw hond te maken weet u zeker dat uw hond veilig en gezond is in zijn omgeving, zelfs als u hem alleen thuis laat.

Hier zijn enkele tips om uw tuin veilig te maken voor uw maatje:

  1. Omheining: De meesten van ons vertrouwen op een metalen of houten schutting om te voorkomen dat onze honden ervandoor gaan. Zorg er wel voor dat uw omheining geen scherpe randen of splinters heeft die uw hond kunnen verwonden. En als u uw hond een halsband met veiligheidssluiting omdoet, kan hij met een paar rukken loskomen als zijn halsband vast komt te zitten.
  2. Chemische stoffen: Veel meststoffen en onkruidverdelgers zijn tegenwoordig veilig voor dieren, mits de instructies van de fabrikant worden opgevolgd. Maar van sommige middelen kunnen dieren ziek worden. Lees altijd het etiket op de verpakking voordat u ze in uw tuin gaat gebruiken. En als u ze niet gebruikt, zorg er dan voor dat ze veilig worden opgeborgen, buiten het bereik van uw hond.
  3. Planten: Sommige bloemen en planten die zeer geliefd zijn onder tuiniers, zijn schadelijk als honden ze binnenkrijgen. Het betreft onder meer tulpen- en narcissenbollen, coniferen en lelies. Vervang deze soorten door andere favorieten of zet ze in hoge bloembakken waar uw hond niet bij kan. Bescherm uw bloemen met een fijnmazig gaas. De haast onzichtbare barrière zal uw hond afschrikken, terwijl u nog steeds van uw bloemen kunt genieten.
  4. Gereedschap: Honden zijn nieuwsgierig en zullen waarschijnlijk al uw tuingereedschap willen onderzoeken. Grasmaaiers, onkruidtrimmers of kettingzagen mogen nooit binnen het bereik van een huisdier worden achtergelaten – berg ze veilig op in bijvoorbeeld een schuur en houd uw huisdier in het oog als u ze gebruikt.
  5. Baden en vijvers: Honden vinden het heerlijk om een duik in een zwembad te nemen, maar soms zijn de wanden van zwembaden of bubbelbaden te hoog om eruit te klimmen. Als u een vijver heeft, is het een goed idee om er gaas overheen te doen voor de veiligheid van uw vissen. Zorg er altijd voor dat water in de tuin afgedekt of afgeschermd is als u niet in de buurt bent.