Siberische husky’s hard laten lopen | Eukanuba

Siberische husky’s hard laten lopen

Naam fokker: Stuart en Suzanne Alexander

Locatie: Schotland en Zweden

Stuart en Suzanne Alexander uit Schotland fokken en werken met Siberische husky’s. Het zijn de ultieme werkhonden die het heerlijk vinden om te rennen. Als sledehonden hebben ze van nature een groot uithoudingsvermogen. Ze kunnen tot 10.000 calorieën per dag eten.

In Schotland laten Stuart en Suzanne hun Siberische husky’s het hele jaar door in een harnas rennen. En ze nemen ze ook mee op werkreizen naar het buitenland. De laatste paar jaar gingen ze met hun honden drie maanden naar Zweden, waar ze door het koudere weer en de sneeuw onder hun pootjes veel langere afstanden kunnen afleggen.

“Voeding is ongelooflijk belangrijk voor onze honden”, aldus Suzanne. “Ze hebben energierijk voer nodig dat zowel hoogwaardig eiwit als vet bevat.”

Hoogwaardig eiwit is essentieel om spieren op te bouwen, te behouden en te vernieuwen, terwijl vet de primaire energiebron is. Uit hun ervaring blijkt dat de juiste balans tussen deze twee ingrediënten echt belangrijk is.

“In de loop der jaren hebben we een paar verschillende merken geprobeerd”, aldus Suzanne. “We liepen tegen verschillende problemen aan, van wisselende voerkwaliteit tot gewichtsverlies bij onze honden. Om nog maar te zwijgen van de slechte klantenservice!”

De reden om over te stappen op EUKANUBA

Tijdens een van hun reizen naar Zweden merkten ze dat veel van hun honden last hadden van dunne ontlasting. Het leek erop dat de voeding van de honden achterbleef bij de hogere energiebehoeften. Daar wilden ze graag wat aan doen.

Ze besloten om EUKANUBA Premium Performance te gaan voeren en zagen al gauw dat dat een goede beslissing was.

“We zijn erg tevreden over het voer”, zegt Suzanne. “Het is van constante, hoge kwaliteit en bevat de ideale verhouding tussen eiwit en vet. Het is goed voor hun spieren, houdt ze op gewicht en levert de energie die ze nodig hebben.”

Het paar is nu bezig aan hun tweede winter in Zweden en hun honden hebben geen last meer van dunne ontlasting. Ze hebben ook twee nesten grootgebracht met EUKANUBA, en alle pups deden het geweldig. “We zijn nu niet van plan ze iets anders te geven.”

Toptips van fokkers:

  • Hoewel het geweldige huisdieren kunnen zijn, hebben Siberische husky’s veel lichaamsbeweging nodig. En met hun grote prooidrift kunnen ze alleen loslopen in een afgesloten gebied met een zeer hoge omheining.
  • Ze zijn geboren om te rennen en vinden het leuk om te werken in een harnas – of het nu gaat om met u meerennen of het trekken van een slee, uitrusting, scooter of fiets. Maar bedenk wel dat Siberische husky’s bij hogere temperaturen gemakkelijk oververhit kunnen raken.     
  • Ze vragen ook om veel mentale stimulatie en u heeft een hele goede stofzuiger nodig!